En snabbis

Ska snart sova eftersom jag ska upp och tävla imorn igen :) Tävlingen idag gick kanon! Afroite va hur fin som helst men domarn va dum i huvet :) Berättar mer nån annan dag när de kommer bilder också, men jag är glad tjej för vi gick till final!!! :D

Taggad tjej

Igår red jag Afrodite och Chrille tycker de ser jättebra ut, Malin sa också sen att de lilla hon såg var bra, blir så himla glad när folk säger så :) Typ 70% av lektionen hade lillen tungan över bettet så de va lite knepigt de och i början va hon dessutom himla seg! Men nu har jag gjort nya hål i hennes nosgimma så att hon inte ska kunna va en busis imorn på mälarhöjden! Moahaha taggad tjej! Vill så galet mycket att de ska gå bra för laget så vi kommer till final!

P A N I K !

Igår messade mamma mig och bad mig ringa för att vi hade transportproblem inför söndag! Hjärtat typ sjönkg ner till tårna när hon berätta att Lyckås strykit mitt släp och gett de till nån annan 1a maj!
Några timmar senare hörde hon, THANK GOD!, av sig igen och berättade att vi får hyra ANkis och Linas släp!  L Y C K A på det!

Lektioner och jobb

Igår hade vi ganska kort dag i skolan, WII! Åkte hem och vände för att hinna byta byxor och sen bar det av till trafikskolan. Hade min tredje lektion och de behövs inte många till för jag har typ bara gillinge och riskettan kvar :D Efter jag hade kört träffade jag min kompis mupp Kenny i handenterminalen så vi snacka en stund o eftersom bussen jag skulle med gick förbi han så va han la och sällskapade en bit på bussen :) 
När jag kom till stallet glassade jag med Erika i kafeterian och sen var det dax att rida! :D Jag hade min bästaste bästa och de gick sinnessjukt galet himla bra!!! Chrille tycker jag ahr utvecklats jätte mkt och de känns så himla kul att få höra det :) De har helt enkelt vart nyttigt att rida Afrodite samtidigt som tjavs haha :) Efter lektionen fick jag och Erika rida ett varsitt program eftersom vi ska tävla i helgen, jag red LB:2 eftersom jag ska rida det på söndagen och Erika red LC:1 som vi ska rida på lördag, ROLIGT! :)
Efter lektionen va det min tur att jobba i stallet. Det flöt på helt okej men jag förstår inte hur jag alltid slutar halv 10 eller senare när de ska va klart kvart över 9 ?! Men men Det är mysigt o va bland hästarna :)

På gång!

Nu har jag och mamma kommit igång ordentligt! Vi går galet raska, långa promenader varje dag och jag har börjat cykla till skolan! Vi har ockås börjat äta mycket nyttigare så nu kanske jag äntligen kan nå min målvikt! :D

Duktiga tjejer

Igår va jag och mamma och kollade på alla gladös ekipage som va med i sunbys årliga hopptävling :) Vi kom lagom för att se sofie med moonshine och emilia med afrodite i första klassen som va en clear round :) Dom va kanon duktiga! Sen hann vi se resten av tjejorna i andra klassen, dom va också himla duktiga och Alladin är ju bara för söt när han skuttar runt en bana haha!

22/4 Vällingby

Igår va det tävlings dax för mig och Erika på Vällingby och Sanna fökjde med som coach !


När vi kom fram och lastade ut Verona så tyckte inte älskling att livet va så toppen när man va ensam i transporten så jag plockade ut han och ledde runt honom tills han lugnat ner sig, sen fick han traska in i transporten igen och så höll vi han sällskap :)

Jag och älskling på "lugna ner sig-promenad"


LC:1 Förklass
Innan jag började rida fram inför förklassen så ledde jag runt beby en stund till innan jag satt upp så han fick se resten av tävlingsområdet. Förutom ett superläskigt påskris som sen inte va så skräckinjagande längre så trivdes han ganska bra på Vällingby :)
När jag suttit upp skrittade jag ett tag till innan jag tog tyglarna och började känna på honom. Han kändes ganska bra men seg... Jobbade lite med övergångar men va inte alls så bra som dom kan vara för han och mig, de va lite hackiga och han blev några centimeter öppnare i formen precis vid avbrotten från trav till skritt...

I programmet kan man inte påstå att han blev piggare, han gjorde precis som jag sa och va jätteduktig men domaren ville ha mer flaschigt och power. Fick en miss precis innen ökade traven där han tog ett halvt galoppsprång av nån liten anledning, han trodde också att det skule komma en fattning vid F som det gör i LB:1an men vi va ju fortfarande inne och red LC:1 haha, han hann inte fatta dock, blev lite öppnare nåt steg bara.

LB:1 Andra klassen
Red fram kortare till den här klassen eftersom han vart så seg första klassen, lånade Erikas spö och då blev han riktigt fin, gjorde en skänkelvikning åt båda hållen för o se om de skulle lösgöra vänster bakben lite, de kändes bra åt båda hållen så de va kul, kunde inte göra för många eftersom jag inte ville lägga mer press på han än nödvändigt och eftersom det inte är nån skänkelvikning i programmet. Gjorde nån fattning och avbrott och ökning åt båda hållen och det kändes KANON!! Lagom till att jag kände mig klar så fick jag reda på att min start var senare lagd med 10min... Så vi chillade lite:


I programmet var han mer fram den här gången, men han trodde det var avbrott i serpentinerna som i LC:1an och det blev lite osdadigt ibland när jag skulle ha han i den lite högre formen, men jag är ändå jättenöjd, satt himla bra e ökade raven så det känsn hur kul som helst!

Allt som allt var dagen väldigt jämn, jag kom på delad 7:e placering i LC:1 med 66,3% och på ensam 7:e placering i LB:1 med 66,55%

















Dan före dan...

Dagen innan tävling, Wii!!! Gissa om jag va taggad tjej ! Schampoonerade hela älskling så han blev ren och fin vilket han verkligen inte va innnan haha! Vattnet blev helt brunt! När jag hade tvättat han och skulle hämta nåt så kommer jag tillbaka till.... En BRUN häst! Då har busfröt rullat sig... Men de försvanna sen, när han blev torr var de baraatt borsta av det :)

Lite bilder från Erikas och min promenad med ponninerna för att dom skulle torka :)








Övning ger färdighet

Red som sagt älskling på mina vanliga lektioner och de kändes sådär, de är nånting som spökar i vänster bakben känns det som, han kändes såhär förut men nu verkar de ha kommit tbx igen. Eftersom han gick med både mig och sofie så fick jag ta det lite lugnt så han inte skulle va så trött inför tävlingen :) Men mot slutet på torsdagslektionen så fick jag upp i en lite högre bra form där han hade med sig ryggen och red så nåt varv innan jag red han lite låg igen så han inte skulle bli trött eftersom han inte brukar gå så :)

Lite bilder från i torsdags :)




Ridläger

Va på ett två-dagars ridläger på Gladö och trodde först att jag skulle få pärlan eftersom det va tävling på fredagen och lägret va på onsdagen och torsdagen, men sofie hade pärlan och jag hade Afrodite :) Det var himla roligt faktiskt nu när jag börjar hitta henne himla bra enligt Chrille och när jag tycker de känns bra under ritten :) Red Älsklingen på Kvällen båda dagarna dock på min "hyrlektion" och min vanliga lektion på torsdagen :)

På lägret så jobbade vi iaf första dagen med att böja igenom hästarna ordentligt, vi red på bågar och tänkte på det mycket i hörnen.

Andra dagen så red vi med två tyglar för att öva inför när man rider med skarpare bett som kandar eller när man rider med graman :)

En gån är ingen gång...

...Två gånger är en vana :)
 Har haft min andra kör lektion under veckan :) de börjar bli dax för gillinge banan, riskettan och massor av teori så är jag snart klar, wii :D


Upptäcka världen...

...Eller iaf SL:s linjer från huddinge sjukhus xD

Idag hade jag och Ida en mysdag som började på gullmars där vi möttes, eftersom iaf jag hade en ganska tight budget så promenerade vi upp till globen där vi åt på donken. Efter vi smält maten över prat om allt och inget och en promenad efter en bankomat så köpte vi glass. De hade helt sjukt goda smaker och jag som är en sucker för alla tre av dom här smakerna tog: Plopp, Marrängswiss och Polka haha.


Efter vi suttit parkerade på en mjuk grej och pratat en lång stund så bestämde vi oss för att va äventyrliga och sätta oss på¨en buss och se vart vi hamnade... Vi började med att ta oss en sväng till norra sköndal där vi bytta buss till norsborg, vid huddingesjukhus tröttnade vi och skulle bytamen hittade inte 865ans busshållsplats förrän vi satt på bussen till skarpnäck ! Men vi hoppade av och bytte och kom hem i säkert förvar haha xD

Vår sightseeing tur^^


Ida mitt i ingenstans när vi skulle byta buss


Min bästa Ida



Gårdagens lektion

Igår red jag Min Pärla och de gick kanon mestadels. Chrille ville att han skulle växa fram med större kliv, att jag skulle hitta gränsen till spring och efter en liten stund hittade jag de :) Vi red mest på fyrkantsspåret och på lsutet red vi snett igenom och red skänkelvikning på halva diagonalen.

Ett steg närmare körkortet!

Idag hade jag min första körlektion! De gick typ hur bra som helst och nissen jag fick som handledare trodde inte jag skulle behöva så många lektioner :D

Så nu har jag kört en sån här liten rackare:

Min spännande helg

I lördags blidde de som sagt utgång med syskonen :) Vi landade på Mirran där de blidde karaoke och varierat sällskap minst sagt haha xD

Jag va duktig chey i lördags och bytte däck på bilen också :D
Framtida yrke ?




I söndags red jag ut med Sofie och två nya små hästhyrare, de va galet mysigt väder och vi red samma sträcka som förra helgen som är helt sjukt mysig!


Efter ridningen åkte jag och mamma till vårby och gick en promenad innan vi stannade till på Max och sen åkte till Södertälje för att kolla på tävlingar :)



It's dancy time!

Sitter på mammas jobb och lever livet... Har vart och firat syster nu och ska snart åka och byta däck på bilen hos mormor. Efter mormors place rullar jag vidare hem till syster nr 2 som jag ska käka middag me :) Nåt gott lät det som att de kommer bli haha. Sen blir de dans och musik för då springer vi till Mirran där dom har karaoke och annat skoj :) Kära syster nr 1 kommer dit när hon jobbat klart och sällskapar en stund moahahha :)


Tårtkalas!

Hallå! Ska strax till mina kära syster och fira hennes födelsedag, wii! Hon fyller egentligen år på måndag men varför inte tjuvstarta med tårtan några dagar tidigare ? ;)
Jag och syster för typ 1000 år sen :)

TaggadTaggadTAGGAD

Sitter och kollar lite på filmer från när jag ridit dom programmen som jag ska rida nästa fredag, gissa vem som är taggad tjej?! :D Längtar sjukt mkt!

Sommar sommar sommar :D

Hur skönt väder va de inte idag då ? :D Jag led inte kan jag ju säga haha, jag och Evelina glassade lite i solen på eftermiddagen, då va livet så toppen :D


Afrodite !

Afrodite va en pärla idag! Hade henne på lektionen och de känns som vi hittar vrann mer och mer :) Vi jobbade med övergångar och ökningar på volten vid C för att vi va så få - SKÖNT ! Först var hon lite spänd men till slut längde hon ut halsen lite och kändes himla stadig och jämn i sidorna :)

Suddigga mobilfoton från tv:n


Glad tjej med kanelbulle :D

Evelina Strandmark är idag världens bästa :D Hon lånade mig 8kr så jag kunde få en kanelbulle innan tyskan! :D

Varför ? Bara varför...?

Idag är de torsdag...wii... Veckans längsta dag proppad med alla dom tråkigaste ämnena, varför gör dom så mot oss ? Men eftersom jag har bestämt mig för att ta tag i bloggen igen så får ni ett snabbt upplägg innan jag springer på nästa fantastiska lektion som är... wait for it..  MATTE! Men läraren är snäll så de är toppen iaf :)
Trött tjej:

Efter skolan blir de ridning, ja tack! Jag känner att om vädret håller i sig så hoppas jag på en lektion utomhus! :) Iof så håller inte Chrilles röst för de nu när hon är sjuk kom ja på så de blir nog inomhus oavsett :P

Trött tjej

Nu ska trött tjej snart gå och inta vågrätt läge :) Men först en liten uppdatering för att jag och erika har gjort en deal ;) 
-
Iaf, lektionen idag gick helt okej :) Red älsklingen och ah de rullade väl, han kändes lite som att han inte ville böja sig i sidorna riktigt men som tur var så hade vi en övning där vi skulle böja dom och öva lydnad :)
-
Efter lektionen va de jobb men inna de passade jag på att ta en liten snackis med Chrille om alla tävlingar, ska ju va me i lektionsponnymästerskapet med pärlan men han ska gå i allsvenskan dagen innan med Sofie så jag tänkte att jag skulle kolla hur Hon hade tänkt sig de :) Eftersom hon lovat mig att få va me så ska jag få va me i mästerskapsklassen men ska stryka mig från förkassen då lillen kan va trött efter dagen innan och mästerskapet ändå är innomhus så han förhoppningsvis inte är lika tittig då, TAGGAD TJEJ!
-
Att jobba gick ganska bra, fick mycket hjälp - UPPSKATTAS! och hade roligt sällskap, kan de bli bättre ? :P

Hyrlektion och jobb :)

Om nån timme bär det av till stallet för att rida pärlan och sen jobba galet :P Hoppas de går lätt ikväll orkar inte att det alltid ska hända saker när jag jobbar xD


Matteprov...

Idag gjorde jag matteprovet vi egentligen hade i fredags :) de blev inget omprov men jag fikc ta hem de och göra de hemma så ska min lärare kolla de imorn :) men de är så seeegt me matte...

Lovinas studentfeast :)

Hemma på väg till Patricia


Hos Patricia :)

På festen :)









Jag bjuder på den här känner jag...

Anmäld och taggad!

Nu är de nästan bara en vecka till jag ska åka med älskling till vällingby! :D Det är en vanlig lokal dressyrtävling och de ska bli så sjukt himla roligt! Har saknat o tävla pärlan :P Vi ska tävla i LC:1 och LB:1 och Erika ska åka med me Verona :) Jag låg som reserv först men har kommit med i båda klasserna och Erika har kommit med i förklassen (än så länge :))


Ridlektion för Caddo

I måndags red vi för Caddo för att Chrille va sjuk. Jag fick Afro och de gick ganska bra, galoppen kändes kanon idag fast hon va kanonpigg efter att ha vilat :) Vi red mycket på serpentiner och på stora mittvolten och juste ! vi red utomhus :D Så himla mysigt men litr myggit på slutet :)

Bilder från Ponnyallsvenskna 3e april

Laget dagen innan








Lyckad dag!

I söndags va en grymt bra dag, laget åkte iväg till Södertälje ridklubb för att tävla första gången i allsvenskan. Jag åkte med Afrodite eftersom jag inte får tävla Tjavs i allsvenskan. LillTjejen va hur duktig som helst!
LC:2 förklass
Hon kändes ganska stressad på framridningen men de löste sig, vi jobbade igenom det med ått-volter och övergångar och tillslut väntade hon på mina hjälper :)
I programmet kändes hon inte stressad och gick lite bakom lodplanet ibland men i de stora hela va ho riktigt fin och jag gjorde jättebra vägar om jag får säga det själv :P
-
LC:1 Lagklass
På framridningen kändes hon mycket bättre ! hon hade lugnat ner sig och jag kunde rida henne i presis den formen jag ville med lite ökad stegläng eftersom hon brukar vara ganska trippig.. men hon gjorde verkligen allt jag bad henne om och jag är så stolt! Stina var hur nöjd som helst och sa att jag skulle gå in, ha kul coh rida precis som jag gjort på uppvärmningen och det gjorde jag!
I programmet va de jag som drog ner våra poäng med mina lite sämre vägar jag red mot vad jag brukar rida... Men Afro va HELT AMAZING! Hon gjorde inte en enda miss! hon fattade rätt galopp när jag bad henne, stod still i halten, va helt rak på uppridningen och ökade steglängden lite men vilade ändå på steget, Gud jag va så nöjd och glad!
-
Laget kom på 3e plats med 1 poäng från 2a plats :)
-
Bilder kommer

RSS 2.0