Tomtehoppning! :D

Igår var det tomtehoppning på Gladö :D Jag fick min pärla och vi rullade runt lite på en 50 bana för han kunde inte gå 80 lillen :P Det gick hur knaoniggt som helst! Lillen han va jättenervösmen de gick bra ändå :P

Lite bilder lånade från Sara Margulis:





Julklappar och Kusiner :D

Hallå, idag hade jag en mysmorgon med mamma och kollade regler för allsbenskan och sånt för skojs skull^^
Sen åkte vi för att handla julklappar och hälsa på hos min moster, hennes kille och dres två barn (mina kusiner).
Det var himla mysigt och jag fick sysselsätta den äldsta av dom rätt mycket men det var himla mysigt ändå :P Vi fikade massor också och åt middag där, Himla gott var det!

Leah, Jag & Meja


För övrigt: Grattis till sveriges duktiga tjejer som vann semifinalen EM :D Jag och Martin (Min mosters kille) Fastnade i martchen och blev typ lyckliga när matchen slutade 25-23 till Sverige!! :D

Torsdags lektionen

Hallelåjah! :)
I torsdags var det som sagt lektion igen och det var den sista för terminen...! Jag fick min Bästis och vi hoppade barbacka :D Vi hade en stuts med tre hinder på ena långsidan bara när alla ville rida barbacka förutom Lovina, men jag kna förstå henne^^ På slutet hoppade vi utan händer också! Det var hur kul som helst!!

Bästis var himla fin på framridningen, helt sjukt! Och han hoppade jättebra, kom helt bra på galoppbommarna och allting! Lycklig mig här! :P

En jättegammal bild på mig och Bästis, typ 4 år gammal xD

De är inte ens kul..

Hallelåjah!
Igår red jag lektion för Inger för Caddo va på konsert. Jag fick Melissa som är himla söt men det gick käpp rätt åt... Det är så jobbigt när man från början hamnar i ett läge där hon inte går att inverka på. Och utan spö gick hon inte fram, med spö blev hon jättesur och taktade, gick åt alla möjliga håll och till sist sparka hon med bakbenet och höll på.. Och eftersom inger inte hade sett Melissa förut ville hon inte att jag skulle sätta på nånting som kunde hjälpa mig. Inte så kul... Så typ i 40min så satt jag och gjorde emst ingenting mer än hopaps att lektionen skulle ta slut... Har ju haft problem med att när jag blir frustrerad så går det ut över hästen, har jobbat bort det humöret nu men när ja kände att de började komma tbx kändes de bättre att bara rulla runt istället... Hopaps det går bättre på torsdag.
Ikväll är det dags att jobba igen! Woho.. Men det brukar bli kul när jag väl kommer dit :)

Äntligen...

Har vi fått rida på luciashowen och allt tissel och tassel och hemlisar är över! :D Synd att det är ett helt år till nästa gång bara :/ Det är ändå himla roligt med allt tissel och tassel !
Lina var en underbar människa som filmade vårt kadriljnummer och Sara var en härlig människa som filmade hopparnas nummer :)

Bilder & Film:





Ny frisyr! :D

Hallå! :D

Vet inte om ni sett de på bilder men mitt hår har typ sett ut som en rishög och blivit helt ojämt för att topparna gått av. Så nu har jag inte uppklippt länge *snyfft* Men överlver nog :P

Resultatet:

Julkalender :D

Hallå :) Idag har dagen vart ganska lugn, va i skolan och hade två lektioner och slutade halv 12, sen gick jag och klippte mig. När jag kom hem pluggade jag lite matte så långt det gick och nu när jag och mamma ätit ska vi kolla på gårdagens och dagens julkalender avsnitt och sen plugga lite till :)

Längtar till att rida imorgon dessutom ^^ ska rida massa mkt nu i slutet av veckan så det ska bli kanonigt! :D

Gästblogg, hihi.


Otroligt gammal bild!

Hej! Ida här (till höger på bilden ovan, bara så alla hänger med. Hehe.) Jag passar på att skriva en liten rad när jag ändå hjälpte Amanda med en grej här på bloggen! 
Det jag ville säga var iallafall att Amanda är en av de finaste personerna jag känner, både på insidan och utsidan!

Finns alltid här för dig gumman. Alltid och förevigt <3

Gonatt på er^^



Tjallå alla^^ Min dag idag har inte vart allt för ansträngande, träffade en av mina kära systrar Angelica och vi fixade första halvan av en helt klart kanonig julklapp :) kusten jag va ledig från skolan också för kaparna skulle bort nånstans! :D men nu ska jag va så fantastiskt tråkig att jag tänker sova gonatt på er <3

Veckans första dag avklarad!

Idag började jag dagen med att va i skolan, började 09:45 så det va skönt :) Efter skolan stannade jag lite och pratade med min mentor om mitt individuella val. Måste göra nånting åt de för just nu skippar jag hellre dom lektionerna än går på dom för att jag typ blev lurad av skolan.. Inte så kul alla gånger..

När jag kom hem pluggade jag lite matte och duschade Junior, han är så söt när han leker med vattenstrålen^^ Efter de lagade jag lite middag åt min hungriga mage och sen läste jag och mamma om halt vägunderlag när hon kom hem. Så halva vägen till stallet fick jag köra!! :D Har inte kört sen snön kom så det va himla roligt :)

På uppropet fick jag reda på att jag skulle ha Melissa :) En i gruppen som ockås kan rida ponny skulle ha stella så vi försökte byta men vi fick inte, Chrille ville att jag skulle rida Melissa när dom skulle börja med förvänd galopp eftersom hon är knepig och jag gjorde de så bra i torsdags :) Det va himla kul att få sån beröm av Chrille! :) Så det slutade med att jag satt på Melissa.

Lektionen gick väl inte allt för underbart, hon kändes ganska stel och stum från början och typ trött på nåt sätt. Men vi kämpade på med mina händer och sits och att bara jobba vidare, Chrille tyckte jag jobbade på bra :)

Veckoplanering

Hallå alla glada och lessna^^

Såhär kommer typ min vecka se ut för dom som är intresserade^^

Måndag: Rida (bryter mot traditionen att rida på måndagar jag vet ;) men bytte ridtid med Lovina för att hon inte kunde rida imorgon :))

Tisdag: Ledig (Fixa pappas julklapp och plugga sönder)

Onsdag: Kort dag i skolan, stallet på kvällen

Torsdag: Rida, träna inför lucia

Fredag: Sova, ta de lugnt

Lördag: Fixa inför lucia

Söndag: Ponnycup/Luciashow




Älskar den här låten^^

Typ alla hatar danska men jag gillar faktiskt den här^^

AmandaBus spännande helg^^

Hallå :)

I igår, lördag, städade jag med mamma på dagen. På efter middan åkte hon för att träffa en kompis och se en föreställning :) Jag va hemma hemma ett tag sen smet jag hemm till Robban, Mia, Lina och Kenny :) Emma va där också så det va massa människor, trevligt :)

När jag kom hem sen på kvällen satt jag och mamma i hennes säng och pratade om allt och inget, det var super mysigt och jag kände att jag hade typ hur mycket som helst jag behövde ventilera om så det va skönt :) Älskar att kunna prata med min mamma! :P

Jag och mamma för typ 3,5 år sen på Leah´s dop^^



Idag, söndag,  så va de en mysmorgon med mamma, vi åt god frukost och sorterade alla mina protokoll i datums ordning och satte in dom e en plastpärm så jag vet vart jag har dom^^ Det va typ hur många protokoll som helst! Ändå fattades en del..  Vi hann precis klart med protokollen lagom till att vi skulle åka till stallet och möta min moster och min ena kusin, Leah :) Hon skulle idag få rida sin allra första knatteridning och hon va jätteglad, så söt! :D Hon fick Ture och eftersom jag är en så snäll gudmorde och kusin så ledde jag henne runt runt hela knattelektionen ^^ Efter ridturen åkte vi hem till min moster, hennes kille och deras andra dotter som är typ några månader bara :) Vi åt smarriga lussebullar och hembakta bullar och gick en promenad sen. Sen avslutade jag och mamma kvällen med kanon god middag och julkalender :D

Jag, Leah och Ture idag^^

Myskväll med mamsen i stallet^^

Hallå :) Kom hem för en liten sund sen från stallet. Åkte dit med mamma och kollade på hoppgänget som hade lektion :) Sofie va ju nästan underbarast idag som ramlade av två gpnger och bara satte sig och as garvade xD du är härlig gumman :P Lovina va också härlig med sitt leende över att hon fick rida Afrodite (en ponny :P) och Nina som tycker så mycket om Tessa :P Resten av tjejerna är också härliga såklart men de va Sofie, Lovina och Nina som stack ut ur mängden just idag ;)


Film från hopplektionen i Tisdags!

Hallå :D Jag hotade ju med att de kunde komma en liten film från när lilla dressyr-tanten amanda hoppade i tisdags :P Och jag fick riktigt sug efter att fortsätta hoppa xD Va ju hoppinriktad förut men bytte bana och gick vidare till dressyr istället :P

Filmen:

Torsdagens lektion !

Hallå alla glada, igår var de ridlektion i vanlig ordning och de gick kanon :) Fick min BabyBus, känns som evigheter sen sist men jämfört med andra ska jag nog inte yttra mig om hur länge sen de va jag red min lille ponni...
Vi hade iaf cavaletti och hade bommar på medellinjen och en bom vid B. Vi skulle väna upp från A rida över bommarna och sedan ut i valfritt varv. vi galopperade på långsidorna, på ena långsidan red vi förvänd galopp på en liten båge och på den andra långsidan red vi över bommen som låg vid B.
Baby va jätteduktig och jag va hur nöjd som helst efteråt! :)

Resa till sthlm city med klassen :D

Armemuseumet med klassen igår :D wohoo :D guiden va typ bra och så men vi hade redan sätt allt för att vi kom för tidigt och lärarna sa att vi skulle gå runt och kolla xD Innan va vi på kungliga biblioteket och jag läste i gamla tiodingar^^de va rätt häftigt :P

1 December :D

Hallå i stugan alla glada nissar! :D Idag var det den... FÖRSTA december :D och första advent har redan varit, huh tiden går fort xD Längtar till lucia då jag och tjejorna från Gladös forna dressyrlag ska va med i luciashowen :D Mer än så säger jag inte ;) åh längta längta :)


Så alltså: Dom som inte har något för sig på eftermiddagen söndagen den 12e får pallra sig till stallet och titta på årets bästa show :D

Och för alla er som tänker "idjuut haru missat att det är en ny istid ute" så är den här bilden inte för att göra en väderprognos utan för att visa världens bästa lag som ska va me söndag den 12 ;) 

In Sweden we call it VÄNNER



 

 

 

 

 

 

 

Om någon känner sig bortglömd så säg till (a)

Förlåt igen!

Förlåt igen för den sega uppdateringen! Men idag har vart en ganksa mysig dag :) Hade bara två lektioner i skolan varav den ena hade vi prov på. Så jag slutade halv 1 och tutade hem och pluggade lite i lugn och ro.
 

På kvällen åkte jag och jobbade lite i stallet med stor hjölp av Erika och Julia, tack så mycket! ^^ Nu har jag och mamma precis kollat på första avsnittet av julkalendern och jag ska typ sova som en baby! x)


Igår förresten så red jag och hade Virginia (?) Men vi hoppade så de va ju passande :D de gick himla bra efter ett tag om jag får säga det själv^^ Det kanske till och med tyker upp en film ifrån de ;)
 

Imorgon är de ridning också! och ett besök i stockhom city med klassen :) Vi ska till KB och nåt museeum och de ska faktiskt bli himla roligt :D Ska jobba med Kevin på KB och läsa i två svänska tidningar från 1940-talet om hur de beskriver händelsen när USA bombade Japan. Hur coolt är inte de?!


RSS 2.0