Måla hinder, programträna, one tree hill etc...

Hallå :)
Som ni kanske ser på rubriken har det här vart en ganska blandad helg. Mamma åkte till landet i torsdags så just nu är jag on my own.

Treffade Martin i fredags och hade världens jobbigaste hemfärd ever me tre bussbyten och den andra bussen är sen så jag missar den tredje o får vänta osv xD

I igår (lördag) var min far snäll att gå upp tidigare än han kände för för att köra mig till stallet där vi skulle börja måla hinder klockan 10 :) Gladö hindret (GRS) kommer bli grymt! Ska fota det så ni får se de, jag skrev GRS och ritade två av loggorna, jag målade även texten och loggorna :) Det var kanonkul och jag är faktiskt väldigt nöjd. De andra hindrerna folket målade blev också hur bra som helst!
På eftermiddagen hade vi programträning och red LB:1. Jag hade min finaste Tjavs och det gick massa jätte uper duper bra :) Halterna har blivit mycket bättre även om dom inte är perfekta. Han kollar iallafall inte på stjärnorna längre :P En galopp fattning gick också väldigt bra + ett avbrott som också gick över förväntan :) Vi red för Nina idag som är nu ridlärare på Gladö. har bara ridit för henne en gång men den här gången tyckte jag mycket bättre om henne, hon hjälpte mig bra och förklarade på ett annat sätt än jag är van vid men det var bra :)

Jag & Tjavs på Hufvudsta 25/4-10 

När jag kom hem satte jag mig me B&J glass och en festis framför TV:n och såg för första gången Twilight filmerna! Vi har bara de två första men efter att ha sett dom har jag nu bestämt mig för att vi MÅSTE ha dne tredje också :O


Idag gick jag inte upp förrän 10 i 12 - Skönt! Har vart hur trött som helst senaste veckan så det var skönt att sova ut :) Så jag gick upp, tog en godis och åt det lilla som var kvar av glassen. Ja, jag tjockar mig i helgen xD Iallafall så gosade jag ner mig i soffan me min One Tree Hill box i DVD:n och med våran lilla kattunge Junior i knät :) Myspys!


På tisda kommer mamma hem igen också :D

Dagens låt: I don't wana be anyting other than what I am - Gavin DeGraw

Amanda goes tyskspråkig

hallå! :D
Tentan gick bra :) Min lärare tyckte det var stor skillnad mot i våras och det är ju alltid kul att höra :) Jag fick göra en skriftlig del och sen en muntlig del och en hörförståelse :) Hoppas på att jag iaf har ändrat mitt IG till ett klart G efter allt pluggande :P

Skolan har börjat nu också! Gick i 45 min igår som var första dagen och idag började alla lektioner igen men vi hade två håltimmar, den ena gav sovmorgon och den andra en typ två tillar lång lunch x) På lunchen gick jag till Kenny som visserligen inte var hemma men hans brorsas tjej var där och ville ha hjälp/sällskap att gå ut me Bandit :) Så jag traskade dit och blev bjuden på pannkakor! Mums..!


Igår red jag bästa Pärlan och det gick väldigt bra för det mesta :) han är ganska seg just nu så jag kunde ha spö utan att han fick flipp :) Efter lektionen jobbade Maja så jag sällskapade med henne och pratade om allt och inget och sen när det började bli stressigt så hjälptes vi åt så hon slapp komma hem helt jätte sent iaf.


Dagens låt: Don't bring flowers after I'm dead - Erik Hassle

Nervös !

Idag var, för min del, sista dagen på sommarlovet. Imorgon ska jag tenta av hela förra årets tyska och det känns lite nervöst :P Men har pluggat ca halva sommaren och som en liten tok idag :)

Gick ut med Bandit idag också tillsammans med Lina som så gott hon kunde sen hjälpte mig med tyskan :)


Dagens låt: When the children cry - White Lion

SM i kür

Hallå! :)
Igår var jag och mamma på SM i kür som hölls på strömsholm. Det var rätt häftigt att det var så stor skillnad på hur väl folk fixat musiken så den stämde precis emd övergångar och annat medan andra hade lite hårdare övergångar musikmässigt :P vet inte riktigt hur jag ska förklara xD

Min favorit den dagen var hingsten Poet 996, Musiken hon red sitt programtill och allt tyckte jag va hur bra som hälst !


Bilder från google

Dagens låt


Gårdagens och dagens lektion :)

Igår fick jag rida Caramell igen för att Bästa pärlan blitt sparkad i hagen och skulle vila en dag. Efter att det gick så bra i måndags var det väl lite jobbigt att det började som det gjorde igår med Caramell. Hon var väldigt tjaffsig i munnen och ryckte med huvudet och ville inte ta stöd någonstans. Drev jag framåt så sprang hon ifrån allt, tog jag tillbaka satte hon säg typ på rumpan och dog istället. Men det löste sig till slut :) I slutet av lektionen och i galoppen blev hon väldigt fin :)
 

En bild  på mig och Caramell från slutet av sommaren -08 innan en programträning


Dagens lektion på Tjavs gick typ som gårdagens lektion på Caramell.  Började med att han inte ville lyssna på nånting och bara sprang ifrån allt och släppte ryggen men höjde nacken eller drog upp huvudet. efter galoppen blev han bättre dock när vi började öva halter och avsaktningar :) Vi hade konor på mitten av långsidorna och på mitten av kortsidorna. Vi skulle rida runt fyrkanten först i skritt och göra halt vid varje kon. Och sen i trav och göra en avsaktning vid två koner och sen halt vi nästa två koner osv.. Först hamnade bakbenen typ 20 mil bakom hästen och han drog upp huvudet. Jag måsste medge att han va lite söt när han gjorde det och hade höronen frammåt :P Men sen så kom jag på hur jag skulle korigera han och Chrille tyckte han såg fin ut idag :) Kul att höra när de gick så bra i tisdags också :)
 

Jag och Tjavs förra terminens första tävling (24/4-10 på hufvudsta)

Bästa T !<3

Hade Bärsta T idag på lektionen :) Det gjorde saker lite lättare under tiden jag red iaf då jag bara tänkte på min underbara lilla ponny ! :)
Erika var där och fotade lektionen så förhoppningsvis komemr det lite bilder inom snart :)

Dagens låt: Secondhand Seronade - Fall For You

Tisdag..

Mår åt helvete just nu.. Allergisk så de e helt sjukt eller så håller jag på att få en riktigt brutal förkylning. Och utöver det fick jag ett meddelande som gav mig en känsla jag trodde att jag lagt bakom mig nu...

Fuck it, Den känslan kommer bergis aldrig försvinna...

Dagens låt: Everybody Hurts - R.E.M

Måndag 16 augusti

Dagen började tidigt idag efter ca 4-5 timmar sömn. Vaknade klockan 6 och tog en lång dusch trodde jag men den va bara ca 10min lång xD Gjorde sen en smoothee till frukost me hallon :) Satt sen och glassade ett tag innan jag rullade ner till bussen för att åka till Huddinge och möta Therese kl 9 :)

Vi möttes vid shell och sen bar det av för hämta hennes häst i Runsten och sen åkte vi till Mustang där hon skulle hämta en sadel. Therese provred lite i den och den låg bra :) Roxie hade dock vuxit så sadeljorden var 1 dm för kort xD

Efter ett långt och segt besök på Mustang åkte vi tillbaka till Runsten, lämnade Roxie och åkte för att lämna tillbaka Idas trailer :)


På kvällen red jag istället för Sara och jag red Caramell som jag inte suttit på sen 1a maj 09 då vi va me i en olycka. Så det var kul att äntligen få sitta upp igen och det var en helt ny känsla ! Jag hade ett helt nytt tänk i min ridning och det kändes att jag hade utvecklats : alltid kul med en sån känsla! :)




Blandad dag

Tjoho!

Idag har det hänt rätt mycket :) Började med att jag vaknade typ halv 11 och då pluggade tyska med mamma :) Efter det så fixade vi oss och konstaterade att vi behöver nya kläder innan vi rullade till centrum och köpte blommor och kort till pappa och Sandra :)

Efter det gick vi hem till pappa där Sandra och Angelica redan var, Vi började med att födelsdagsbanen öppnade sina presenter och läste sina kort innan vi högg in på den smarriga tårtan! :P Vi satt länge och pratade och fikade vilket jag tyckte va urmysigt^^

Efter en lång fika med mycket prat och samtalsämnen så packade jag, Sandra, Angelica och mamma in oss i pappas bil och körde hem sandra, efter det så tutade jag, mamma och Angelica vidare till jordbro där vi övningskörde.

När vi hade övat klart där körde jag hem Angelica och så övningskörde jag 70-80 väg till Sunby fram och tillbaks :)

Dagens låt: 99 luftballons - Nena

Min myslördag :)

Hallu alla glada :P

Idag började dagen runt halv 12 då min mor väckte mig :) efter ett litet tag svängde vi förbi på ica och tutade sen vidare till Sunbu för att träffa Alex (Sofies mamma) och hennes två grannar :) Jag vill bara poängtera att det var jag som körde hela vägen dit OCH hem (a)

I sundby badade vi, solade och pratade, supermysigt! Sen åkte jag och mammahem till oss och Alex och grannarna hem till sig. Efter ett tag kom Alex hem till oss men hade redan ätit så hon fick vänta lite och vara trevligt sällskap medans jag och mamma åt. Efter det gick de en promenad me Alex och Sofies hund Sally och när de kom tillbaka hade de med sig jordgubbar och läsk! Happy surprise säger ju jag som var hemma och inte visste att dom skulle komma hem med det :P

Vi åt lite jordgubbar innan vi gick ut och spelade Kubb :)Först var jag och alex på lag mot mamma och vann! :D Sen var jag och mamma på lag mot alex men blev lite halvt utklassade av henne :P

Nu sitter vi bara och kollar på tv och har det mys :)

Dagens låt: Waka Waka (This Time For Africa) - Shakira

Grattis pappa! :)

Idag fyllde min kära far 47 år :)

Imorgon blir det till att fika järnet me mamma, syster, syster och pappa :) min ena syster fyller år i övermorgon så vi tyckte att de kändes bra att fira dom samtidigt :P

Grattis i förskott sis! :)

Dagens låt: I'm Awesome - Spose

Häst abstinens! :O

Shullululu :)
Jag har haft VÄRLDENS häst abstinens i sommar :O Men i slutet av igångsättningslägret som va på Gladö så åkte jag och Lovina dit och hälsade på våra Pärlor :) De va runda och lata :P Vi fick också köpa in oss på sista dagen av ridlägret och vi fick rida våra pärlor :D Först red vi ut och sen red vi lite i padocken. Tjavs kändes okej, inte lika mjuk som han brukar göra men han hade ju ridits lite innan.



Inte nog med att vi fick köpa in oss på sista dagen, jag och Lovina fick även äran att gå upp tidigt dagen efter också för att följa med till kliniken och hjälpa till med Cappuccino och El Paso :P

De tog typ LÅNG tid för dom att rönka hästarna :P och El Paso ville dom plåta två gånger och han va jobbigast :P Båda var halta, Cappus hälta var mer uppenbar medan El Paso mer e stel genom kroppen och ser allmänt ofräsch ut stackarn.


El Paso


El Paso när han blir longerad och jag kollar på, snodde bilderna Från lovinas blogg :) lovinalovqvist.blogg.se

Dagens låt: Fear Of The Dark - Iron Maden


Götebrog med Ida :D

Tjo, de va så länge sen jag uppdaterade så jag kommer inte ihåg om jag redan skrivit om det här :P Men jag va iaf i Göteborg me finaste Ida Bergman 16-18 juli :P De va typ AWESOME :P Vi rullade runt på Liseberg, gick runt på stan och käkade på restauranger :)

Morgonen då vi skulle till Liseberg va Ida generös nog att berätta att en atraktion på Liseberg hade gått sönder och att folk hade ramlat ur och dött... Thanks sweety xD 

Vi åkte iaf Balder, Rabalder, Kanonen och Liseberg banan eller va den hette :P Sen åkte vi såklart flow-ride, spinrock och massa annat :D Efter 8 timmar orkade vi inte så mycket mer så jag och Ida gick tillbaka till hotellet och sen ut på stan medan Idas pappa, hans tjej och deras barn stannade på Liseberg :)

Lite bilder:




Dagens låt: Don't Cry - Guns N Roses

RSS 2.0